Logo KIVI

Marlies van der Linden, secretaris

Marlies van der Linden is secretaris van Stichting KIVI
Marlies van der Linden, secretaris

Toen mijn pensioen naderde zocht ik een manier om mijn secretariële kennis en ervaring te blijven inzetten. KIVI kwam op mijn pad en trok mijn aandacht, mede omdat ik een kunstliefhebber ben.
Tot dan had ik nog nooit van KIVI gehoord. Dat is erg jammer, weet ik nu.
Gelukkig heeft u ons wel gevonden, want u kijkt nu naar dit stukje tekst. Dank voor uw bezoek aan onze website.

Wat ik met kunst heb? Ik bezoek graag musea en bekijk graag kunstdocumentaires en kunstboeken. Ik ben vooral een kunstconsument, hoewel ik als kind heel wat getekend, geschilderd en gefröbeld heb.

Ik zocht de definitie van het woord kunst op.
Kunst is het product van creatieve menselijke uitingen en ook het vermogen om schoonheid te scheppen en esthetisch genot op te wekken.
Klinkt enigszins hoogdravend als je het zo leest. Misschien dat veel mensen daarom denken dat kunst voor bepaalde klassen is, dat er status aan verbonden is. Jammer, want kunst is voor iedereen en iedereen kan van kunst genieten. Of je nu kijkt naar kunst of zelf kunst maakt.

 

Kunst ervaren is iets subjectiefs, vind ik. Een kunstwerk spreekt je aan of spreekt je juist niet aan. Kunst roept emoties, gevoelens, vragen en verwondering op bij de kijker. En daarvoor hoef je geen kenner te zijn. En als maker van kunst kun jij jezelf uiten en via je creatie communiceren.

Ik vind dus, samen met KIVI, dat kunst voor iedereen beschikbaar, benaderbaar en beoefenbaar moet zijn, voor mensen van alle leeftijden en achtergronden en juist ook voor mensen voor wie kunst scheppen of kunst beleven niet direct voor de hand ligt.
Dus kijk eens verder op onze site of kom nog eens terug.
Heeft u vragen, ideeën of suggesties, laat het ons weten! Uw opmerkingen zien wij graag tegemoet.
En onthoud: Kunst Is Voor Iedereen!

 

Marlies is bereikbaar via: secretariaat@kunstisvooriedereen.nl.