Logo KIVI

Anoesjka Plein, toezichthouder

Anoesjka Plein is toezichthouder van Stichting KIVI
Anoesjka Plein, toezichthouder

Hallo, mijn naam is Anoesjka Plein, ik ben 51 jaar, ben getrouwd en heb 2 kinderen: een meisje van 17 en een jongen van 13. Ik ben recht door zee, nuchter en denk graag in oplossingen. Creatief met mijn handen ben ik niet, maar creatief denken kan ik als de beste.

32 jaar geleden heb ik de opleiding ziekenverzorging gedaan, inmiddels is er veel veranderd in de zorg en daarom zijn er heel wat scholingen en cursussen de revue gepasseerd. Ongeveer 10 jaar geleden heb ik een specialisatie in psychogeriatrie (dementie) gedaan en een aantal jaren later een module psychogerontologie (somatisch). Dus ik heb inmiddels veel ervaring in het observeren en begeleiden van mensen en hun omgeving met psychische problemen. Ik werk momenteel half op een verpleegafdeling voor mensen met dementie en half op een afdeling met mensen met lichamelijke problemen.

Ik heb 7 jaar in de ondernemingsraad gezeten, daar heb ik veel geleerd over regel- en wetgeving, begrotingen, maar vooral ook over onderzoeken en uitzoeken of alle processen wel verlopen zoals het hoort. Ik vind uitzoeken van dingen een van de leukste dingen die er zijn. Vandaar dat toen ik werd gevraagd om plaats te nemen in de raad van toezicht van stichting KIVI ik ja heb gezegd.