Theaterwerkplaats Tiuri

In de theaterwerkplaats van Tiuri worden deelnemers (mensen vanaf 18 jaar met een (cognitieve) beperking) opgeleid tot theatermaker. Deelnemers leren acteren, dansen, bewegen en krijgen inzicht in hoe een voorstelling wordt gemaakt. De werkplaats biedt werk- en stageplaatsen voor mensen met een beperking. De deelnemers kunnen minimaal 3, maximaal 5 dagen per week in de theaterwerkplaats in Breda of in Roosendaal terecht. Momenteel zijn zij hard op weg om een theater werkplaats in Tilburg op te richten.


Tiuri is partner van stichting KIVI 

Top


Klankbeleving

Anja Driessens gebruikt haar stem en akoestische instrumenten om de ander te laten genieten van een warm klankbad.
Klanken zijn trillingen die de geest tot rust brengen en het lijf laten ontspannen. Klanken zorgen voor verbinding tussen hoofd, hart en lijf en je komt meer in verbinding te staan met jezelf, de ander en de wereld. Voor Stichting KIVI verzorgt Anja klankbeleving aan mensen met dementie, lichamelijke, verstandelijke, auditieve, visuele beperking, kinderen met ADHD, autisme en hoogsensitiviteit. Daarnaast ondersteunt Anja mensen in hun ziekte-/rouwproces.


Anja Driessens verzorgt klankbeleving voor Stichting KVI 

Top


Dorothé van de Wiel

Beeldend kunstenaar Dorothe van de Wiel probeert een wereld te scheppen waarin een bepaalde stemming of sfeer heerst. Samen met de opdrachtgever wordt er toegewerkt naar een evenwichtig totaalbeeld toegewerkt. Enerzijds lijkt de rust de kijker te willen lokken, anderzijds is de dramatiek voelbaar in haar werk.
Voor Stichting KIVI verzorgt Dorothé excursies naar musea en galerieën en richt zij op verzoek exposities in.

 


Dorothé van de Wiel via Stichting KIVI 

Top


Saskia Waijers van SWP Productions

Saskia Waijers is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Film. Zij richt zich met name op Regie, Camera en Montage.
SWP Productions is een videoproductiebedrijf dat samenwerkt met een team van professionals. Op zeer natuurlijke en creatieve wijze weet ik mensen bij elkaar te brengen, te motiveren en te begeleiden door het proces van film maken heen.

"Samenwerken is uitgaan van ieders individuele kwaliteiten en deze zo in te zetten, dat de groep als geheel krachtig en evenwichtig kan functioneren om op die manier de gewenste kwaliteit te kunnen bieden."

Voor Stichting KIVI verzorgt Saskia de productie van registratiefilpjes van presentaties, exposities, uitvoeringen en kunstprojecten. Daarbij kan Stichting KIVI haar inschakelen voor workshops videomaken in het onderwijs en in de zorg.


Saskia Waijers is aanbieder van Stichting KIVI 

Top


Visuele vormgeving door Maarten van den Beemt

Als visueel artiest beheerst Maarten van den Beemt diverse klassieke en moderne technieken die hij kan inzetten of combineren om voor u zo pakkend mogelijke beelden te maken. Persoonlijkheid staat bij hem voorop en hij gaat bij iedere opdracht met de klant in gesprek over de wensen. Samen creëren ze mogelijkheden en komen we tot een mooi eindproduct. Daarbij verzorgt Maarten voor Stichting KIVI cursussen, workshops en lezingen over illustreren, ontwerpen en vormgeven aan mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking.


Maarten van den Beemt via Stichting KIVI 

Top


Carlijn Stevens van Weergaaf

Mensen in de zorgsector in beweging brengen, dat vindt Carlijn Meijs-Stevens van Weergaaf belangrijk. Fysiek, maar in de eerste plaats mentaal en emotioneel. Op een persoonlijke en eigenzinnige manier ontwikkelt en produceert Weergaaf interactieve interieurs, waarbij de zintuigen van de gebruiker centraal staan. Zij voegt een actief element toe aan meubels of interieurs waardoor er interactie ontstaat tussen mensen onderling en/of met de ruimte. Hiervoor gebruikt ze geur, maar ook beeld, geluid of een combinatie van prikkels. Deze prikkels stimuleren en inspireren de (dementerende) oudere waardoor een meer open vorm van communicatie met anderen mogelijk is.

 

 


Carlijn Stevens Weergaaf via Stichting KIVI 

Top


Het kleurgevoel van Margo Ruiter

Dat kleuren een uitwerking hebben op je gemoed, dat is algemeen bekend. Wist je ook dat kleuren je geestelijke en lichamelijke klachten kunnen verzachten of zelfs helen? Kleuren helpen je zingevingsvraagstukken duidelijk te krijgen. Kleuren brengen je dichter bij je kern, doordat ze je inzicht geven in je gedrag, patronen en kwaliteiten. Margo Ruiter helpt met haar kleurgevoel kinderen en volwassenen met psychische problematiek in hun eigen kracht te staan.


Kleurgevoel Margo Ruiter via Stichting KIVI 

Top


Belevingstheater De Lachende Zon

De school van de zintuigen is een verzamelnaam voor alle educatieve projecten van Theater De Lachende Zon. Kijken naar het publiek en daarop reageren zorgt dat er ruimte ontstaat waarin bijvoorbeeld iemand met een ernstige verstandelijke beperking bepaalt hoe de communicatie verloopt. Hun manier van werken is in veel situaties toe te passen: in belevingsverhalen, muziekactiviteiten en belevingstheateractiviteiten. En het kan al heel bijzonder zijn om bijvoorbeeld in je dagelijkse werk eens op een andere manier te kijken naar cliënten.
Daarbij verzorgt De Lachende Zon theatervoorstellingen en huiskamerconcerten die aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep. En trainingen aan begeleiders, mantelzorgers, docenten over aansluiten bij de belevingswereld van onze doelgroep d.m.v. theater en muziek.


Zintuigtheater de lachende zon werkt samen met Stichting KIVI 

Top


Frans van der Meer

Frans van der Meer is een all-rounder. Voor Stichting KIVI biedt hij zijn diensten aan als singer-songwriter, maker van hoorspelen en verhalen verteller voor leerlingen in speciaal onderwijs en cliënten van zorginstellingen. Daarbij spreekt Frans voice-overs en luisterboeken in voor Stichting KIVI.


Frans van der Meer via Stichting KIVI 

Top


Studio Xplo, atelier voor kunstzinnige vorming

Studio Xplo staat voor eXplore (ontdekken). Of het nu gaat om leren tekenen naar de waarneming, portret- of modeltekenen, leren aquarelleren, schilderen met olieverf op waterbasis, acrylverf en/of materieschilderen, schilderen naar de waarneming óf intuïtief.
Je kunt je in de studio van beeldend kunstenaar Jofke van Loon in de breedte en diepte ontwikkelen op het gebied van tekenen en schilderen. Jofke is in 1999 afgestudeerd aan de kunstacademie en geeft sindsdien teken- en schilderlessen. Ze heeft enorm veel praktijkervaring. Jofke ziet zelfs mogelijkheden in de beperking. Dus ook als je denkt dat tekenen of schilderen niet voor jou is weg gelegd kun je de uitdaging aangaan bij Studio Xplo.

 


Studio Xplo is aanbieder van Stichting KIVI 

Top


Keramiekatelier Antoonet

Annet Vermeulen verzorgt met haar keramiekatelier Antoonet cursussen en workshops keramiek op maat voor volwassenen met een beperking. In een cursus van 10 lessen leert Annet Vermeulen je verschillende keramische technieken. Een workshop duurt meestal twee uur. In samenwerking met Carlijn Stevens van Weergaaf verzorgt zij de workshop keramiek met een luchtje.
Daarnaast is Annet flexwerker in de specialistische zorg bij Amarant.


Annet Vermeulen is aanbieder van Stichting KIVI 

Top


Atelier Kameleon, beeldende therapie en rouwbegeleiding

Atelier Kameleon in Nuland verzorgt beeldende therapie voor mensen met ASS (autisme spectrum stoornis), ADHD, ADD, depressie en andere psychische aandoeningen, zoals mensen met sociale emotionele problemen.

De Groene Kameleon biedt rouwverwerking voor mensen die te maken hebben met verlies van gezondheid, een dierbare, zwangerschap of baan. Door middel van beeldend therapeutische opdrachten wordt aan de rouw gewerkt en vindt verwerking plaats.


Atelier Kameleon is partner van Stichting KIVI 

Top


Zie je wel(?), een project voor non-visuele kunstbeleving

Wanneer we niet kijken met onze ogen, zijn we overgeleverd aan onze andere zintuigen. Met zie je wel(?) bieden we belevingsgerichte projecten op maat in de vorm van kleine of grote presentaties en exposities voor de zintuigen. Ons Zie je wel(?) expertiseteam verzorgt ook interactieve workshops en maatwerk.

'De vreugde komt niet van buiten, maar is in ons, wat er ook met ons gebeurt. Het licht komt niet van buiten, maar is in ons, zelfs wanneer we geen ogen hebben,'
uit Het teruggevonden licht van Jacques Lusseyran.


Zie je wel(?) is een project voor non-visuele kunstbeleving 

Top


Mikxs

Het leven is een groot avontuur dat je het meest optimaal kunt beleven als je daar al je zintuigen bij kunt gebruiken. Maar wat als je niet beschikt over alle zintuigen of deze juist teveel worden geprikkeld waardoor je niet echt kunt genieten? Mikxs draagt een steentje bij om deze mensen ook optimaal van hun avontuur te kunnen laten genieten, door samen te bouwen aan een creatieve oplossing. Met het project Oren en Ogen tekort werken zij aan de toegankelijkheid van musea voor mensen met een visuele of auditieve beperking want kunst moet voor iedereen toegankelijk zijn. Ze werken daarvoor bijvoorbeeld aan de introductie van audiodescriptie in de museumwereld.


Mikxs is partner van Stichting KIVI 

Top


Jimke Joling fotografie

De mens is sterk visueel ingesteld en daarom kan 1 beeld soms meer zeggen dan 1000 woorden. Het is belangrijk om het juiste beeld te laten zien. Jimke vindt het belangrijk dat foto's je uitdagen, je nieuwsgierig maken en je inspireren. De kijker moet geïnteresseerd blijven en uitgenodigd worden om verder te kijken.

Als educatief medewerker heeft Jimke jarenlange ervaring in het werken met mensen en het vertalen van informatie in creatieve beelden. Een mensenfotograaf met een voorkeur voor projecten met mensen met een beperking. Een fotograaf die in haar werk mensen in hun kracht zet.

 


Jimke Joling is aanbieder bij Stichting KIVI 

Top


Anne Leendertse van Woorden Geven

Anne Leendertse is afgestudeerd in taalwetenschap aan de Universiteit van Tilburg. Taal en schrijven hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in haar leven. Anne schrijft met Woorden Geven teksten voor particulieren in de vorm van herinneringsboekjes, uitvaarttoespraken en levensverhalen. Voor organisaties schrijft zij teksten voor onder andere websites, folders en jaarverslagen.


Stichting KIVI heeft haar eigen tekstschrijvers 

Top


Praktijk voor dans en beweging

Janneke Bexkens biedt als danscoach en -therapeut ondersteuning bij het luisteren naar wat het lichaam te je vertellen heeft. Hierbij staat niet alleen (h)erkenning, maar ook expressie en empowerment van je kern centraal. Als danser en choreograaf neemt Janneke je mee in persoonlijke en maatschappelijke thema's in multidisciplinaire en community art & performance.
Zij zet salsa, authentic movement, dansimprovisatie en hedendaagse dans in als teambuilding, specialisatieworkshops voor mensen met een beperking en aandacht voor pesten in onderwijs.
Naast haar eigen praktijk is zij werkzaam als dans en bewegingstherapeut bij Gehandicaptenzorg Idris.


Janneke Bexkens verzorgt oa danstherapie voor Stichting KIVI 

Top


De Taktila methode®, voor non-visuele beeldende vorming

Taktila® is een voelbaar kleurensysteem en biedt praktische oplossingen voor alledaagse communicatieproblemen bij mensen die kleuren niet (goed) kunnen waarnemen. Wie de structuren van Taktila® in de vingers krijgt kan deze gaan toepassen om inzicht te krijgen in de kleurrijke visuele wereld.

Bij de Taktila® methode worden de beeldende middelen zoals de kleurenleer, compositiewerking en ruimtesuggestie uitgebeeld door middel van voelbare illustraties. Voorzien van de nodige theorie wordt met deze methode inzicht gegeven in alle beeldende aspecten van onze visuele wereld en de beeldende kunst.

 


Taktila is partner van Stichting KIVI 

Top


Ondersteuning techniek door Flash Multitechnology

Leo van de Wier verzorgt met Flash Multitechnology technische ondersteuning voor theater, exposities en evenementen in vrijwel alle disciplines.
Niet alleen de verzorging van materialen en bediening van installaties, ook advies, ontwerp en medeorganisatie van een complete productie rekent Flash Multitechnologies tot hun werkgebied.

  • Jouw technische vraag krijgt een creatieve invulling.
  • Jouw creativiteit wordt technisch mogelijk gemaakt.

 


Leo van de Iwer ondersteunt Stichting KIVI bij techniek 

Top


ICT ondersteuning door 3W

3W lost ICT problemen op
Voor kleine en grote creatieve ondernemers bieden zij ondersteuning voor Windows en Apple, tablets en smartphones.


Trainingen

3W verzorgt cursussen en trainingen op die ICT-terreinen waar u of uw personeel kennis of vaardigheden tekort komen.

 

 

 

 


Stichting KIVI werkt samen met Marc van Onzenoort van 3W 

Top