Stichting KIVI wordt geleid door een enthousiast bestuur en bevlogen vrijwilligers die zich met bezieling inzetten om kunst toegankelijk(er) te maken voor iedereen.
Voorzitter: Carlijn Meijs Stevens
Penningmeester: Frans de Brouwer
Secretaris: Marlies van der Linden
Ervaringsdeskundige: Corrie Balemans
Facilitair medewerker: Harry van Loon
All-round medewerker: Peggy Lacroix-Tillie
Aangenaam, mijn naam is Carlijn Meijs-Stevens. Vanaf het eerste moment ben ik betrokken bij Stichting KIVI. Voor mij een bijzondere organisatie waar expertise samen komt en ingezet wordt tijdens inspirerende projecten. Met gelijkgestemden kunst toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht beperkingen. Dat is waardevol, nodig en geeft voldoening.
Ik ben altijd aanbieder geweest bij KIVI en heb daarnaast mijn ondernemerschapskwaliteiten ingezet in de werkgroep Zet KIVI op de kaart. Omdat mijn bedrijf Weergaaf voor onbepaalde tijd met sabbatical gaat en ik in dienstverband ga werken verandert ook mijn rol van aanbieder naar algemeen bestuurslid. Want ik wil met alle plezier betrokken blijven bij de stichting.
Mijn focus als bestuurlid leg ik graag op verbinden. Het vinden van linken met andere projecten/organisaties/bedrijven zodat onze gezamenlijke expertise op de goede plek het best tot zijn recht komt.
Iedereen heeft recht op inspiratie, verwondering, en ontmoeting. Kunst is daarvoor een prachtige bron en een krachtig middel.
Ik zie je graag bij een van de KIVI projecten of evenementen!
Meer info over Carlijn vind je op Linked In.
Toen mijn pensioen naderde zocht ik een manier om mijn secretariële kennis en ervaring te blijven inzetten. KIVI kwam op mijn pad en trok mijn aandacht, mede omdat ik een kunstliefhebber ben.
Tot dan had ik nog nooit van KIVI gehoord. Dat is erg jammer, weet ik nu.
Gelukkig heeft u ons wel gevonden, want u kijkt nu naar dit stukje tekst. Dank voor uw bezoek aan onze website.
Wat ik met kunst heb? Ik bezoek graag musea en bekijk graag kunstdocumentaires en kunstboeken. Ik ben vooral een kunstconsument, hoewel ik als kind heel wat getekend, geschilderd en gefröbeld heb.
Ik zocht de definitie van het woord kunst op.
Kunst is het product van creatieve menselijke uitingen en ook het vermogen om schoonheid te scheppen en esthetisch genot op te wekken.
Klinkt enigszins hoogdravend als je het zo leest. Misschien dat veel mensen daarom denken dat kunst voor bepaalde klassen is, dat er status aan verbonden is. Jammer, want kunst is voor iedereen en iedereen kan van kunst genieten. Of je nu kijkt naar kunst of zelf kunst maakt.
Kunst ervaren is iets subjectiefs, vind ik. Een kunstwerk spreekt je aan of spreekt je juist niet aan. Kunst roept emoties, gevoelens, vragen en verwondering op bij de kijker. En daarvoor hoef je geen kenner te zijn. En als maker van kunst kun jij jezelf uiten en via je creatie communiceren.
Ik vind dus, samen met KIVI, dat kunst voor iedereen beschikbaar, benaderbaar en beoefenbaar moet zijn, voor mensen van alle leeftijden en achtergronden en juist ook voor mensen voor wie kunst scheppen of kunst beleven niet direct voor de hand ligt.
Dus kijk eens verder op onze site of kom nog eens terug.
Heeft u vragen, ideeën of suggesties, laat het ons weten! Uw opmerkingen zien wij graag tegemoet.
En onthoud: Kunst Is Voor Iedereen!
Marlies is bereikbaar via: .
Momenteel heb ik een parttimefunctie van twee dagen per week op de financiële afdeling van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie. Voorheen was ik assistent accountant bij ABAB.
Mijn hobby's zijn tuinieren, fietsen, sporten, verre reizen maken en kennissen helpen met het verzorgen van hun aangiften inkomstenbelasting.
Ik ben ongehuwd 63 jaar en heb twee dochters en een kleinkind.
Door mijn deeltijdbaan en aankomende pensionering komt er tijd vrij voor maatschappelijk werk.
Omdat de stichting KIVI goed en belangrijk werk verricht op sociaal gebied heb ik mij beschikbaar gesteld voor de functie penningmeester. Ik ben ook penningmeester van de CDA-afdeling van de Gemeente Goirle en Riel.
Harry van Loon is timmerman en zet zich in voor het maken van presentatiemiddelen voor projecten van Stichting KIVI.
Zo heeft hij o.a. de donkere kamer en presentatietafels van Zie je wel(?) ontworpen en gemaakt.
Corrie wil mensen inspireren door haar belevingswereld en ervaringen te delen met anderen. Zij is geheel blind en moet het dus vooral hebben van tast, geur en gehoor en heeft niets aan nonverbale communicatie. Dankzij deze uitzonderlijke kijk op de wereld versterkt zij ons team.
‘Je bent zo gewend om naar de dingen om je heen te kijken. Maar zou je ook kunnen dansen op discomuziek als je het zonder geluid en beeld moet doen en het alleen moet hebben van de trillingen? Er zijn dove mensen die dat kunnen.
Over ‘mooi' kunnen we verschillend denken. Als de cake precies zo uit de oven komt als de afbeelding in het receptenboek, zal iedereen zeggen: ‘Mooi gelukt.' Maar een ingezakte cake kan beter smaken. Misschien zien je vader en moeder meestal wat je hebt getekend, omdat je goed hebt gekeken hoe het eruit zag. Maar heb je ook al eens geprobeerd te tekenen wat je voelt?
Als ik ‘schilderen' zeg denk je meteen aan verf en kwasten. Maar met touw, zand of vilt kun je ook prachtige schilderijen maken. Al die dingen voelen verschillend aan en door dat gevoel kan er een idee in je hoofd opkomen over wat je gaat maken. Je laat je inspireren door wat je voelt. En zo kan dit ook gaan met geuren en geluiden. Ze kunnen je in een stemming brengen, terwijl je niet ziet waar ze vandaan komen. Zo krijg je de ruimte om zonder beelden te zien wat je wilt zien en te dwalen in je eigen wereld.
Zoals je samen kunst kunt maken, zo kun je er ook samen naar kijken, luisteren, het aanraken en elkaar vertellen wat je daarbij denkt. Dat noemen we ook wel kunst consumeren. Kunst is een goede hulp om te begrijpen hoe mensen die slecht of niets kunnen zien of horen, de wereld om zich heen beleven. Maar het helpt ook om te ontdekken dat iets mooi kan zijn door iets weg te laten. Zo kan het zijn dat je een zin uit een boek zo mooi vindt, dat je die beter onthoudt dan het verhaal.
Bij de afdruk van een vogel op de ruit, denk je eerder na over een naar vrijheid verlangende vogel, dan wanneer je een vogel in een kooi ziet. Je hoeft een beekje niet te zien om van het kabbelende water te genieten,' Corrie Balemans
Peggy is als productvormgever breed geschoold en breed georiënteerd. Ze ondersteunt cliënten bij hun creatieve dagbesteding en is kunstmaatje van een blinde vrouw. Peggy staat open voor het onderzoeken van toegankelijk maken van technieken en methoden voor mensen met een beperking, ontwikkelt prototypes lesmateriaal en doet vele hand- en spandiensten als rechterhand van kunstenaars waarmee Stichting KIVI samenwerkt.